Raaab-nya-logo-JUL.jpg
Hem Byggnationer Begagnat Tillbehör Om oss Kontakt Länkar

Bakgrundspresentation av RÅAB Transport AB.

”Ragnar och Åke ett känt begrepp i bärgarbranschen”

Namnet RÅAB står för Ragnar och Åke AB

Åke började med att köra bärgare i Haninge söder om Stockholm redan 1969. Ragnar började i samma bransch i Kalmar 1976.

Vi träffades första gången på Bärgningskårens konferens och blev genast goda vänner. Sedermera blev vi även kompanjoner som började umgås med respektive familjer på fritiden. Ragnar började 1981 med utbildning av bärgare åt TYA.
Åke kom in i utbildningen 1986. Vi var båda instruktörer åt TYA, Bärgningskåren och Assistancekåren fram till 1999.
Under tiden drev vi dessutom varsitt bärgningsföretag i Stockholm, Kalmar och ett gemensamt i Växjö.

Det var i Växjö namnet RÅAB föddes.Vi köpte ett bärgningsföretag av en konkursförvaltare och byggde upp det till ett blomstrande företag. Under de 13 år vi drev RÅAB Bärgnings AB var det i första hand bärgning som gällde. Vi hade tillsammans 17 bilar
och reagerade kraftigt på de höga priserna för nyinvestering. Detta resulterade i att vi började titta efter olika alternativ ute i Europa.
På en mässa i Tyskland 2002 fick vi kontakt med en påbyggare från Spanien som byggde 600 Monza bilar per år.
Mötet resulterade i att vi blev återförsäljare för dem. Dessa bilar blev mycket populära i Sverige.


Tyvärr tyckte Monza att Sverige var en för liten marknad för deras produkter då vi ville anpassa bilarna för svenska förhållanden och avslutade samarbetet 2005. Vid sidan om bärgningen ökade transporter av demonteringsbilar mer och mer.
Dessa transporter krävde lättarbetade transportbilar. Vi gav oss ut i Europa igen och fick kontakt med Tijhof transportsystem från Holland. Eftersom vi redan hade en agentur sedan tidigare i Sverige blev vi tillfrågade att även sälja Tijhofs produkter i Sverige.

Efter vi slutat sälja Monzas produkter i Sverige fick vi många förfrågningar från kollegor om att hitta en likvärdig produkt.
Tillslut, 2008 fann vi vad vi sökte i Szummar / Tevor produkter från Polen. De har bra kvalité, prisvärd produkt, anpassade för Sverige samt rimliga leveranstider. RÅABs mångåriga erfarenhet från bärgning och transportbranschen gör att vi vet vad kollegor kräver av de produkter man investerar i.

Idag är RÅAB Transport AB endast ett försäljningsbolag. Både Ragnar och Åke har sålt sina bärgningsföretag och ägnar sig numera enbart av försäljning av bärgning och transportbilar.

RÅAB växer.

2011 utökat vi med en person för att ge bättre service på våra efterfrågade produkter.

Jens Eriksson har under de senaste 10 åren arbetat med försäljning och inköp i Östeuropa,

och nu en av ägarna i Råab Transport AB.

Nu har Åke sålt sin del i RÅAB Transport AB till Jens Eriksson

Copyright 2010 Råab Transport AB